Artistiek leider

Huub Ehlen verenigt zijn muzikale gedrevenheid met een grote belangstelling voor de menselijke stem.

Mede op grond van zijn ervaring als ensemblezanger en docent stemexpressie verwierf hij de vaardigheid om stemmen soepel te laten versmelten tot een warme maar vitale koorklank.

Dankzij zijn inzicht in de partituur en ervaring in de geïmproviseerde muziek weet hij aandacht te geven aan het muzikale detail in een gedurfde speelsheid met kleur, tekst en beweging. De ruimte die hij daarbij geeft aan zijn musici maakt hem tot een gewaardeerd muzikaal leider, waar barokmusici zich graag door laten inspireren.

Zijn interpretaties worden dan ook gekenmerkt door een gedurfd zoeken naar de muzikale inhoud, aandacht voor het detail en het laten harmoniëren van woord en toon.

Assistent-Artistiek leider

Patrick Vaessens staat voor musiceren met beleving. Zijn uitdaging ligt in het benaderen van een koorklank met transparantie en zeggingskracht.

In het samenspel tussen muziek en taal vindt hij een essentieel middel om de expressie van de muziek te vergroten voor zowel de musici als het publiek.

In 2011 heeft hij zijn eerste studie Docent Muziek – Muziek in Kunsteducatie ‘cum laude’ afgesloten.  En in 2012 en 2015 behaalde hij respectievelijk zijn bachelor- én masterexamen Koordirectie aan het Conservatorium van Maastricht, beide met zeer goede resultaten. Hij volgde lessen bij dirigent/componist Ludo Claesen en bij Louis Buskens.

Zijn afstudeerscriptie, een didactiek voor het zingen met pubers, werd bekroond met de ‘Kennis in Bedrijf Prijs 2011’ van Hogeschool Zuyd. Hij volgde als dirigent masterclasses in binnen- en buitenland, waaronder de Kurt Thomas cursus in Utrecht en een masterclass met Daniel Reuss en Hans Leenders.

Hij is dirigent van vocaal ensemble Lingua e Musica en is projectmatig verbonden aan de Limburgse Koorschool Cantarella en kamerkoor Studium Chorale. Als docent is hij werkzaam bij het Grotiuscollege, de Vrijeschool Parkstad en het Conservatorium Maastricht. In het seizoen 2017-2018 werd hij geselecteerd voor NKK NXT, het talentenontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor.