Barockfestival

“Pop en Barok vinden elkaar!

Barockfestival

Van 19 t/m 23 juni 2019 vond de derde editie plaats van het Barockfestival Sittard, met een educatief programma en een rijk gevuld concertprogramma. Vijf dagen lang klopt het barocke hart in Sittard!

www.barockfestival.nl

In 2015 zijn cultuurinstelling De Domijnen en Sittard Barok ensemble AD MOSAM gestart met het Barockfestival Sittard, omdat wij het belangrijk vinden om barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Pop en Barok vinden elkaar: dit vind je terug in de naam van het festival Barockfestival. Wij voegen pop en rock toe aan een Barokfestival.

Het Barockfestival in vogelvlucht
Het Barockfestival Sittard is een samenwerkingsproject van AD MOSAM Sittard Barok Ensemble en cultuurbedrijf De Domijnen. Op basis van een idee van AD MOSAM is in 2015 de eerste versie van het tweejaarlijks Barockfestival met groot succes tot stand gekomen. Het Barockfestival heeft in juni 2015 haar première als driedaagse festival gehad. De initiatiefnemers, AD MOSAM en De Domijnen, streven ernaar dit festival in tien jaar te laten uitgroeien tot een vooraanstaand festival in Nederland en in de Euregio. Onderscheidend is dat het Barockfestival daadwerkelijk en op meerdere manieren dwarsverbanden legt tussen de huidige popcultuur en klassieke muziek, met name de barokmuziek. Bijzonder is dat dit gebeurt met gebruikmaking van historisch erfgoed, zoals kerken kapellen, historische tuinen maar ook het jongerenpodium. Daarnaast zijn aanzetten gerealiseerd van multimediale aard (met de inzet van jazz, elektronische muziek, improvisatie, film, stadswandelingen en een barokmaaltijd). De eerste editie in 2015 droeg alle kenmerken om te kunnen uitgroeien tot een multimediaal en doelgroep verbindend festival. Immers waar barok- en popmuziek, klassieke- en poppodia gastronomie en cultuur met respect voor hun eigenheid multimediaal met elkaar verweven zijn, ontstaat een verleidelijke culturele happening.

Het Barockfestival 2019 werd mede mogelijk gemaakt door:

Het Barockfestival is een samenwerkingsproject tussen AD MOSAM BaRock en De Domijnen.

Ad Mosam, logo 1

logo_domijnen