Barockfestival

Woensdag 21 t/m zondag 25 juni 2017

Bekijk hier het programmaboekje.
Barockfestival 2017

Voor de tweede keer organiseren AD MOSAM en De Domijnen gezamenlijk het Barockfestival in Sittard. Maar liefst vijf dagen lang staat barok in al zijn facetten en kleuren in de spotlight. Naast ‘klassieke’ barokmuziek worden tijdens deze editie ook onverwachte combinaties met popmuziek, dans, workshops en films gemaakt. Dit alles speelt zich af in het centrum van Sittard, dat met haar kerken, kloosters, kapellen en fraaie panden op en rondom de Markt het perfecte decor vormt voor dit festival. Highlights zijn de concerten van Calefax, Holland Baroque en AD MOSAM en een masterclass barok-interpretatie door de fameuze bas Peter Kooij, wiens vertolkingen worden beschouwd als trend-zettend en maatgevend binnen de Hoog Barok.

Wanneer en waar?
Het Tweede Barockfestival vindt plaats van 21 t/m 25 juni 2017 op diverse locaties verspreid over het centrum van Sittard.
Programma
Klik op onderstaande links voor meer informatie over de verschillende programmaonderdelen. Klik op het blokkenschema om de aanvangstijden van de programmaonderdelen te bekijken. 
Woensdag
Masterclass Barokinterpretatie voor Zangers met Peter Kooij
Openingsconcert AD MOSAM
Film: La Mort de Louis XIV, voorpremière
Donderdag
Masterclass Barokinterpretatie voor Zangers met Peter Kooij
Film & Concert: Bach & Beton, met pianist Ivo Janssen
Vrijdag
Masterclass Barokinterpretatie voor Zangers met Peter Kooij
Concert Calefax
Zaterdag
PRESENTATIE Masterclass Barokinterpretatie voor Zangers met Peter Kooij
Workshop voor amateur(koor)zangers met Jetse Bremer
Kamermuziekconcert ‘Duologue’ Huub Claessens & Thiemo Kirberg
Concert Holland Baroque & Eric Vloeimans
Tuinenroute, Jamsession & Volt
Zondag
Kamermuziekconcerten Le Voci delle Grazie en Collegium Musicum Bruxelles
Slotconcert AD MOSAM: ‘Vreugde en Verlangen’ – Bach, Pergolesi en Peter Kooij

Prod_201706 BaroCkfestival schema per 20160612 [dp5]

 

Het programmaboekje kunt u HIER bekijken.

Het Barockfestival in vogelvlucht
Het Barockfestival Sittard is een samenwerkingsproject van AD MOSAM Sittard Barok Ensemble en cultuurbedrijf De Domijnen. Op basis van een idee van AD MOSAM is in 2015 de eerste versie van het tweejaarlijks Barockfestival met groot succes tot stand gekomen. Het Barockfestival heeft in juni 2015 haar première als driedaagse festival gehad. De initiatiefnemers, AD MOSAM en De Domijnen, streven ernaar dit festival in tien jaar te laten uitgroeien tot een vooraanstaand festival in Nederland en in de Euregio. Onderscheidend is dat het Barockfestival daadwerkelijk en op meerdere manieren dwarsverbanden legt tussen de huidige popcultuur en klassieke muziek, met name de barokmuziek. Bijzonder is dat dit gebeurt met gebruikmaking van historisch erfgoed, zoals kerken kapellen, historische tuinen maar ook het jongerenpodium. Daarnaast zijn aanzetten gerealiseerd van multimediale aard (met de inzet van jazz, elektronische muziek, improvisatie, film, stadswandelingen en een barokmaaltijd). De eerste editie in 2015 droeg alle kenmerken om te kunnen uitgroeien tot een multimediaal en doelgroep verbindend festival. Immers waar barok- en popmuziek, klassieke- en poppodia gastronomie en cultuur met respect voor hun eigenheid multimediaal met elkaar verweven zijn, ontstaat een verleidelijke culturele happening.
Combi-tickets
Naast tickets voor de verschillende programmaonderdelen is het ook mogelijk om combi-tickets te bestellen, waarmee u toegang krijgt tot meerdere concerten.

Het Barockfestival 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds, Gravin van Bylandt Stichting en Stichting FSI.

Logo-PBC-fonds

image-2017-05-16-2sponsoren_Stichting_FSI

Het Barockfestival is een samenwerkingsproject tussen AD MOSAM en De Domijnen.

Ad Mosam, logo 1

logo_domijnen